Vihti lomalla -blogiin talletetaan ikimuistoisimmat lomahetket leireiltä, retkiltä ja muusta lomatoiminnasta. Blogia kirjoittavat Vihdin kunnan lomatoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret ohjaajien opastuksella. Blogia voivat seurata kaikki, mutta erityisesti vihtiläiset nuoret ja lapset yhdessä huoltajien kanssa.

torstai 22. kesäkuuta 2017

100-leiri (12.-16.06.2017)




Kesän 2017 uutuus oli 100-leiri 7-12-vuotiaille lapsille.
100-leiri on liikunta- ja nuorisopalveluiden järjestämä leiri, joka on osa Suomi 100-vuotis juhlaohjelmaa. 



Maanatai

100-leiri starttasi maanataina 12.06.2017 klo 8:00 Kuoppanummen koulukeskukselta. 
Leirin ensimäisenä päivänä lapset jakautuivat 4 ryhmään: keltaisiin, oransseihin, vihreisiin ja sinisiin. Aamupäivä menikin tutustumalla toisiimme erilaisten leikkien kautta. Kävimme myös leirin yhteiset säännöt läpi ja kiersimme tilat tutuiksi. 


Ruokailun jälkeen lapsilla oli omaa aikaa ohjaajien läsnäollessa ennen yhteisiä leikkejä, jotka sisälsivät erilaisia liikkumistapoja ja -tyylejä sekä nassikkapainia. 
Iltapäivä kierrettiin omissa ryhmissä pisteeltä toiselle, ne sisälsivät erilaisia leikkejä, kisoja ja tehtäviä. Pisteillä oli tarjolla muun muassa viestikisoja, pokemon juoksua, taikurihippaa, rotat ja rastaat sekä kehonhallintaa ja pallokikkailua.



Tiistai

Tiistaina vietimme leiripäivää Nummelanharjun koululla, Vihdin uimahallilla ja niiden lähimaastossa.
Lapset pääsivät uimaan, frisbeegolfaamaan ja mobosuunnistamaan. Tämän lisäksi lapsilla oli omaa aikaa liikuntasalissa ohjaajien kanssa askarrellen, pelaillen ja leikkien. 
Sateisesta ilmasta huolimatta pääsimme myös viettämään aikaa ulkona ilman sadetta.



Uimahallilla lapset pääsivät pelailemaan ja leikkimään vedessä sekä suorittamaan rataa mikä toteutettiin suurimaksi osaksi vedessä. Lapsille jaettiin ennen altaaseen menoa Suomi 100 uimalakit, mitkä he saivat lopuksi itselleen.



Keskiviikko

Keskiviikkopäivää vietettiin Vihdin Kirkonkylän Pappilanpellon koululla.
Leirille tullessaan lapset saivat päättää mihin toimintaan he haluavat aamupäivällä osallistua. Vaihtoehtoina oli ulkona pelit ja leikit, sisällä letti- ja korupaja sekä kahdessa luokassa wii-tanssipelejä.



Ruokailun jälkeen oli luvassa discoa ja lapset pääsivät tekemään #unelmat liikkeelle leirilakanaa. Vuosi 2017 on liikkumisen unelmavuosi, jonka aikana on tarkoitus laittaa unelmat liikkeelle! Lasten liikkumisen unelmia keätään laajalla valtakunnallisella keräysoperaatiolla.
 Lisää tietoa aiheesta löydät osoitteesta:
https://www.unelmatliikkeelle.fi/lasten-unelmien-kerays

Iltapäivällä oli myös mahdollista osallistua letti- ja korupajaan sekä mennä tanssimaan Wii:llä. 
Kasvo- ja käsimaalausta oli myös tarjolla, mikä oli selvästi lasten mieleen.






Torstai


Päivä vierähti tutussa ympäristössä Kuoppanummen koulukeskuksella. Päivään mahtui keppihevostelua sekä ulkopelejä ja leikkejä. Pihalla oli mahdollista leikkiä vapaa-aikana, kun ei ollut ohjattua toimintaa.

Jokainen leiriläinen sai tehdä oman keppihevosensa alusta loppuun asti ja tuunata siitä omannäköisensä. Lapset olivat tuoneet kotoaan villasukan, josta keppihevonen valmistettiin.
Martat olivat aamupäivällä avustamassa keppihevosten teossa.



Iltapäivällä oli mahdollisuus osallistua keppihevosensa kanssa nopeuskisaan sekä kauneuskilpailuun, josta nopeimmat ja kauneimmat keppihevoset palkittiin. Tuomareilla oli kyllä vaikea tehtävä edessään valitessaan kauneimpia keppihevosia, koska kaikki olivat äärettömän upeita!'


      





Perjantai

Leiriviikko huipentui Puuhaparkkiin, jota varmasti suurin osa lapsista odotti kaikista eniten. Aamupäivällä kävimme ryhmittäin neljällä eri pisteellä. Pisteinä toimi Sporttikatu, polkuautot, trampoliini- ja pomppulinnamaailma. Sporttikadulla oli mahdollisuus osallistua 100-leirin olympialaisiin ja voittaa itselleen vapaalippu Puuhaparkkiin. Jokaisesta ryhmästä palkittiin paras tyttö ja poika.


Ruokailun jälkeen oli aika ottaa leirikuva ja antaa palautteet.

Loppupäivän lapset saivat viettää vapaasti Puuhaparkissa ja nauttia viimeisistä tunneistaan leirillä. :)

















Kiitos 100-leiriin osallistuneille lapsille ja aikuisille!
Hyvää kesää!😎

Toivottaa: Nuoriso-ohjaaja Tiia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti